Boudewijn profesorpadel
Forum berichten
3 weken, 3 dagen geleden

Ik ben trainer/coach met een Spaanse opleiding voor het trainen op en naast de baan. 

Als ik je vraag tegen kom zal ik hem zo goed mogelijk beantwoorden. 

Padel is in het "begin" in de media gekomen als.een sport waar je weinig blessurekans hebt. Dit is verzonnen en niets is minder waar.

Toch komen er blessures voor omdat het een explosieve sport is en mensen de warming up vaak overslaan. Dit is erg zonde. 

Blessures kunnen bijvoorbeeld ontstaan door materiaal, techniek en de hoeveelheid belasting of een combinatie van verschillende zaken.

Forum reacties
3 weken, 3 dagen geleden

Een "padelleboog" komt inderdaad veel voor. 

Het kan door vesrchillende oorzaken of een combinatie ontstaan. 

1, De hele partij je racket flink vast houden. Dat brengt veel spanning op de spieren mee waardoor ze overbelast kunnen raken. Tip: de hand waar je niet mee speelt (meestal links) gebruik je om tussen de slagen door je racket in het midden (frame) vast te houden. Naast dat je speelarm meer rust krijgt kan je ook direct je racket weer goed draaien voor de volgende slag. 

2, een te zwaar of topzwaar racket. Ook dit belast de spieren om het racket in beweging te brengen en goed te controleren. Zeker in het begin is een lichter racket met een lagere balans een aanrader. 

3, piekbelasting door de slagen. Elke bal die je raakt geeft een "klap" of trillingen. Dit kan ook overbelasting veroorzaken. Racketfabrikanten weten dit en werken om deze reden soms met anti-vibratiesystemen in de rackets of kiezen voor specifieke materialen. 

4, vanuit géén racketsport beoefenen ineens 3 uur per week op de baan staan. De spieren zijn nog niet sterk genoeg en hebben meer rust nodig. 

Er zijn oefeningen om de spieren te versterken. Vaak liggen die dicht bij of zijn hetzelfde als de oefeningen bij een tenniselleboog. Deze zijn te vinden online maar pas altijd op met zelfdokteren! Ik kan vooral aanraden om bij blessures een fysiotherapeut mee te laten denken en te laten adviseren. 

Voorkomen is altijd beter dan genezen. De juiste spieren ontwikkelen voor je last hebt en rustig opwarmen voor de partij is natuurlijk altijd goed.

Succes en hopelijk gaat het snel over.👍🏻

 

3 weken, 3 dagen geleden

Klopt. Een lob op een buitenbaan mag best meer dan 10 meter (of zelfs 15m 😉) omhoog gaan. Door de toenemende valsnelheid van de bal is het lastig om een goede aanvallende bal te spelen. 

Binnen wil je natuurlijk ook het maximale van de ruimte benutten maar zeker buiten kan een lob x4 een mooi extra punt zijn 😁

3 weken, 3 dagen geleden

Met deze wensen kan je bij veel merken iets vinden. Controle en niet te zwaar zijn zoals je aangaf goede basisaspecten voor een racket bij een beginnende speler. 

Geef ook niet te veel geld uit want mogelijk zit je wat vaker tegen het glas en het hek aan als beginner waardoor je het racket mogelijk meer zal beschadigen dan gewenst.

Zorg dat je kan testen en kijk eventueel naar een model van 1 of 2 jaar terug om de kosten te drukken. 

Let vooral niet op het design. Daar ga je niet veel beter door spelen. Koop niet een racket voor je beoogde kwaliteiten maar een racket voor wat je al kan met een grote sweetspot. 

3 weken, 3 dagen geleden

Ik heb veel materiaal van dropshot. Mede omdat ik altijd kan testen voor ik koop wat erg belangrijk is.

3 weken, 3 dagen geleden

Hier in Spanje noemen ze me Bou. Boudewijn gaat hem niet worden met de uitspraak. Vaak schrijven ze Bao omdat dat klopt qua klank. 

3 weken, 3 dagen geleden

Ik leef op vakantie (in Spanje) en de mensen komen juist hier naartoe incl. rackets 😉